Tammiselle ammattilaisuran paras ET-sijoitus Marokossa

Noora Tamminen (286, -2) golfasi upeasti neljänneksi Marokossa pelatussa naisten European Tourin osakilpailussa. Lalla Meryem Cupin neljäs sija on samalla myös Tammisen tähän saakka paras noteeraus Eurooppa Tourilla. Aiempi oli viimevuodelta Tsekin osakilpailusta, missä Noora oli viides. Tuliaisina Rabatista oli myös ammattilaisuran suurin palkintoshekki 20 250 euroa. Kilpailusta saadut pisteet nostivat Tammisen kiertueen rankingissa jo sijalle 10.

– Fiilikset ovat vähän kaksijakoiset. Toisaalta hyvät, mutta hieman olen myös pettynyt. Keli oli tänään aika hurja. Vettä satoi kolmannen väylän jälkeen kaatamalla koko rundin ajan ja lopussa kaikki paikat ja välineetkin olivat jo niin märkiä, ettei pelaamisesta meinannut tulla mitään, kertasi Tamminen päätöskierrostaan.

Tamminen päätöskierros koostui parien lisäksi viidestä bogeysta, kahdesta birdiestä ja yhdestä eaglesta

– Sain heti kierroksen alussa hengen päälle, kun chippasin kakkosväylällä eaglen (-2) sisään ja heti seuraavalla upotin birdien. Lopussa en sitten enää onnistunut lyömään lähestymisiä riittävän lähelle reikää. Vaikka putit olivatkin ihan hyviä, eivät ne uponneet, jatkoi Dar Es Salamin -kentällä kierrostulokset 71, 71, 71 ja 73 kirjannut Tamminen

– Ihan hyvillä fiiliksillä tästä jatketaan Kiinaan, päätti välillä suomessa piipahtava ja jo maanantain iltapäiväkoneella Shanghaihin suuntaava Tamminen.

Suomalaista Krista Bakker (290, +2) sijoittui jaetulle yhdeksännelle sijalle ja Linda Henriksson (+6) ja Oona Vartiainen (+11) jakoivat sijoja T28 ja T48. Ursula Wikström (+18) päätyi lopputuloksissa sijalle T69. Kuudes tähän Marokon ET-kisaan startannut suomalainen, Minea Blomqvist-Kakko karsiutui kahden kierroksen jälkeen.
Lalla Meryem Cupin voittoon golfasi päätöspäivän 65 (-7) lyönnin myötä Espanjan Nuria Iturrios. Espanjalaisen voitto tuli ylivoimaisesti, sillä kisan kakkonen, Englannin Florentyna Parker (-5) jäi voittajasta loplta kuuden lyönnin päähän. USA:n Angel Yin (-4) oli kolmas kahden lyönnin erolla Noora Tammiseen.

Kuva: Noora Tamminen
Kuvakredit: Juha Taskinen

_I9A5013_tamminen_noora