teemuputkonen

Teemu Putkonen

Kuka olet?

Olen Teemu Putkonen, golfammattilainen. Täysipainoisena ammattilaisena olen pelannut usean vuoden ajan. Olen syntynyt Järvenpäässä, mutta asunut omillani jo 16-vuotiaasta saakka. Golfin perässä olen reissannut hyvin monta vuotta ja tämä on kasvattanut minua golfarina ja ihmisenä.

Syntymävuotesi?

1989

Kotiseura ja tasoitus?

Golf Talmaa olen edustanut koko peliurani ajan. Tasoitus ennen kuin siirryin ammattilaiseksi taisi olla +2.

Minkä ikäisenä aloitit golfin pelaamisen ja mikä toi sinut golfin pariin?

Isäni sai minut innostumaan golfista. Hän vei minut ensimmaisen kerran 8-vuotiaana kentälle, mutta silloin se ei viela ollut juttuni. Olen jo aivan pienesta rakastanut kaikenlaista urheilua, joten silloin muut lajit veivat voiton. 12-13 vuotiaana kuitenkin tuli palo päästä kokeilemaan golfia uudestaan, kun molemmat vanhempanikin pelasivat ja tämän jälkeen laji vei mukaan.

Suosikkikenttäsi?

Jos nyt muutama pitäisi mainita niin sanoisin Thaimaassa hiljattain pelaamani Alpine Golf Club ja Laem Chabang. Myos Lontoon lahella on yksi hyvin makea kentta kuin Oxfordshire Golf & Country Club.

Kuka on mielestäsi maailman paras pelaaja?

Ehdottomasti Tiger Woods.

Mitkä ovat parhaat puolesi golfarina?

Olen hyvin motivoitunut ja ahkera harjoittelija, rakkaus lajiin ja fyysinen lahjakkuus.

Millä osa-alueella on eniten kehitettävää?

Sanoisin etta rautapelissäni on vielä hieman hiottavaa, tarkoittaen etta griiniosuma prosenttia pitäisi saada korkeammaksi.

Paras golfmuistosi?

Sanoisin etta tämän vuoden (2014) Euroopan Tourin karsintojen ensimmäinen vaihe. Pelasin parhaan 4 päiväisen kisan (-16) ja pääsin reilulla marginaalilla jatkoon.

Tavoitteesi golfissa?

Se on ollut jo selkeä pitkään. Haluaisin, että joku päivä ihmiset näkisivät golfarit urheilijoina ja täten olen aina halunnut olla maailman paras urheilija.

Vaatetuksen merkitys golfissa?

Vaatteet ovat hyvin tärkeä osa golfissa. Ne ovat kuin yksi extra maila bagissa kun on oikeanlaiset vaatteet päällä. Kun niissä on rento olla eikä mistään purista ja mitään ylimääräistä heilu turhaan lyodessä. Oikenlaiset materiaalit ja leikkaukset vaatteissa tekevat ihmeitä. Itselläni on ollut vaikea löytää istuvia vaatteita, mutta kun pääsin testaamaan Abacuksen vaatteita niitä ongelmia ei ole enää ollut. Huippuluokan materiaalit ja vieläpä aivan uskomattoman hyvännäköisiä.

Suosikki Abacus-tuotteesi ja miksi? 

Tykkaan Abacuksen pikeepaidoista aivan rajattomasti, mutta jos pitäisi yksi tuote sanoa niin valitsisin varmasti Pitch Extreme-sadetakki. Se on ollut aivan mahtava kun aurinko ei paista ja vetta sataa. Sadeasu on Abacuksen omaa materiaalia, joka on uskomattoman joustavaa ja ennenkaikkea myrskyn kestavaa materiaalia. Suosittelen kokeilemaan, takaan että ette pety.