noora-tamminen

Noora Tamminen

Kuka olet ja mitä teet?

Olen Noora Tamminen, ammattilaisgolfari Ladies European Tourilla.

Syntymävuotesi?

1990

Kotiseura ja tasoitus?

Tammer-golf ja tasoitukseni siirtyessäni ammattilaiseksi oli +4,5.

Minkä ikäisenä aloitit pelaamisen ja mikä toi sinut golfin pariin?

Aloitin golfin ollessani 12-vuotias. Isäni suoritti greencardin minua vuoden aikaisemmin ja menin muutaman kerran mukaan kentälle ja innostuin heti ihan täysillä. Olin jo hetken etsinyt minulle sopivaa lajia kun lopetin yleisurheilun vuotta aikaisemmin. Heti kun sain golfmailan käteen niin tiesin, että tämä on se mun juttu.

Suosikkikenttäsi?

Vaikea sanoa yhtä suosikkia kun on pelannut niin monta mahtavaa kenttää, mutta ainakin  Emirates golfclubin Majlis Dubaissa, St. Leon Rot Saksassa (jossa pelataan muuten Solheim Cup tänä vuonna), Golf Park Pilsen Tsekeissä  ja Suomen kentistä lempparini on Aura Golf.

Kuka on mielestäsi maailman paras pelaaja?

Tällä hetkellä pidän parhaina näitä kahta:  Rory McIlroyta ihailen hänen asenteensa takia. Tykkään Roryn energiasta ja tyylistä pelata. Naisissa suosikkini on Lydia Ko, mutta toivon tietenkin itse olevani maailman paras nainen jossain vaiheessa!

Mitkä ovat parhaat puolesi golfarina?

Vahvuuteni on wedget, raudat, motivaationi ja päättäväisyyteni.

Millä osa-alueella on eniten kehitettävää?

Draiveissa.

Paras golfmuistosi?

Ihania muistoja on vaikka kuinka paljon, mutta muisto joka nostattaa vieläkin ihokarvat pystyyn on vuodelta 2012 kun voitimme Suomen historian ensimmäisen MM-mitalin, joka oli pronssinen. Meillä oli 3 hengen joukkue ja en ikinä unohda sitä tunnetta kun seisoimme viimeisen griinin vieressä kun mitali varmistui. Siinä tuli muutama ilonkyynel vuodatettua.

Tavoitteesi golfissa?

Tavoitteeni on saada pelioikeus LPGA:lle ja päästä kokemaan miltä voittaminen tuntuu. Myös Olympiamitali on yksi unelma, josta olen haaveillut lapsesta asti. Toivon myös pystyväni pelaamaan pitkän uran golfammattilaisena ja olla hyvä esimerkki nuorille tytöille.

Vaatetuksen merkitys golfissa?

Itselleni vaatteiden ulkonäkö ja mukavuus ovat tärkeitä asioita ja tykkään pukeutua värikkäästi ja näyttävästi. Abacuksen vaatteet ovat  sekä tyylikkäitä että mukavia päällä. Pidämme vaatteita kuumissa olosuhteissa välillä jopa yli 10 tuntia päivässä ja tämä vaatii vaatteelta paljon.

Suosikki Abacus-tuotteesi ja miksi?

Abacuksen sadeasu on suosikkini, koska se on värikäs ja vesi ei ole ikinä tullut läpi vaikka olen pelannut Skotlannin kaatosateessa. Pakko kyllä sanoa, että Abacuksen mallistosta ei ole tullut eteen vaatetta josta en tykkäisi.